Pažitka
Název:

Kuřecí masíčko na pórku, kmíně se špenátem na cibulce, česneku s brokolicí a jako příloha kuskus


Kuřecí masíčko na pórku, kmíně se špenátem na cibulce, česneku s brokolicí a jako příloha kuskus


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
kuřecí maso120 g
pórek30 - 40 g
mletý kmín špetka
menší růžičky brokolice4 - 5 ks
sůl dle chuti
česnek1 stroužek
mražený listový špenát Bonduelle2 pátk
bílá cibule1/2 ks
kuskus4 - 5 lžic
voda dle potřeby
bazalka na ozdobení
Postup přípravy:

Jelikož jsme si s tatínkem udělali tortilly, tak jsem musela našemu mlsáčkovi udělat také nějakou dobrotu. Jelikož se cpal, že se mu dělaly boule za ušima a nenechal se krmit a křičel sám, usoudili jsme, že mu moc chutnalo.

Brokolici opláchneme vodou a uvaříme v páře. Na Ghí orestujeme pórek, přidáme na kostičky pokrájené kuřecí maso, lehce osolíme, pokmínujeme, orestujeme a podlijeme vodou. Vaříme, dokud maso není měkké. Nezahušťovala jsem, nepřidala jsem tolik vody, aby bylo zapotřebí zahušťovat. Pokrájíme si cibuli, kterou orestujeme na ghí, přidáme povolený špenát, sůl, česnek, prohřejeme, odstavíme z plotny, přidáme brokolici a rozmixujeme, podáváme společně s kuskusem, který zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout vodu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno