

| Ingredience: | |
| naporcované a vykostěné kuře s kůží | 1 ks |
| citron | 2 ks |
| olivový olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| nasekané čerstvé oregano | 2 hrsti |
Kuřecí maso je právem hvězdou každého grilování.
Na grilu mu stačí necelá půlhodinka a už můžete podávat skvělou dobrou. Určitě doporučujeme grilovat s kůží, ta je krásně křupavá. Jen pozor, ať ji nespálíte!
Dnešní kuře je s citronovo-oreganovou marinádou. Při našem grilování bylo vyhodnoceno jako nejpovedenější ze všeho připraveného masa.
Důkladně omyjeme citrony, ze kterých nastrouháme kůru. Přidáme k nim i šťávu a olivový olej. Nakonec vmícháme oregano.
Kuřecí maso osolíme a opepříme a naložíme do připravené marinády. Nejlepší je nechat maso uležet přes noc, ale postačí mu i dvě, tři hodinky.
Grilujeme z každé strany asi deset minut.
Dobrou chuť přeje Elly.
Podrobné info: