Pažitka
Název:

Kuřecí maso s mangem a zázvorem


Kuřecí maso s mangem a zázvorem


Ingredience:
Ingredience:
zralé mango1 ks
vykoštěná kuřecí prsa450 g
olej4 lžíce
jarní cibulka1 svazek
zázvor kousek
rozmačkaný či jemně nakrájený česnek2 stroužky
mražená čínská zelenina350 g
sladká chilli omáčka3 lžíce
rýže dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
sladkokyselá chilli-sója-omáčka dle chuti
Postup přípravy:

Kombinace chutí kuřecího masa, manga a zázvoru bych klidně umocnila decilitrem bílého vína, které si případně otevřete při vaření, jako my. Jednoduchý, barevný recept, který není v rozporu s jarním předsevzetím, si určitě doma vyzkoušejte!

Orestuji v hrnci obyčejnou cibulku (nejlépe na plátky a nešetřím) na oleji a přidám hrnek rýže, kterou po osmažení zaliju vřelou vodou, aby voda dosahovala cca. 2 až 3 cm nad rýži. Vše osolím a případně zakápnu sójou....klidně opepřím a přikryji pokličkou. Rýži vaříme pozvolna. Klidně se nebojte dochutit jemně již hotovou rýži, kterou nevařím úplně do měkka, ale nechám s případnými dochucovadly dle chuti "dojít" pod pokličkou.

Orestujte jarní cibulku na trošce oleje a mezitím si nakrájejte na kousky kuřecí maso. To přidáte do pánve, jakmile cibulka trošku zpění. Osolíte, opepříte a zakápnete troškou chilli-sójovou omáčkou. Nakrájený česnek, zázvor + mango jsem přidala do pánve. Po chvíli, kdy se kuřecí maso zatáhlo, jsem restovala s přidanou čínskou zeleninovou směsí. 
Poté dochucovala dle libosti a dle chuti dodala sladko-sojovo-chilli omáčku  Mám ráda ostřejší chutě, takže jsem nešetřila (smích)....v kombinaci s mangem, je to opravdu vynikající záležitost. Klidně bych se nebála trošky bílého vína.....tip. Mango klidně nechte "křupavější", ale to je na chuti každého z nás.

Je to jednoduché a dobré jídlo, které si myslím neurazí, ani zarputilé gurmány. 

Autor receptu: Monika Růžičková

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:

    zavřít okno