

| Ingredience: | |
| kuřecí prsa | 3 ks |
| kuřecí skelte | 1 ks |
| máslo | 1/4 ks |
| smetana | 1 kelímek |
| velké červené papriky | 5 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
Naše oblíbená omáčka z červených paprik, na které si pošmáknou i vnoučátka.
Ze skeletu si připravíme vývar na omáčku, ze zbytku pak připravíme polévku a obereme do ní maso z kostí.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme a opečeme na másle. V kastrole na másle zpěníme cibuli, přidáme česnek a nakrájené papriky. Osolíme, opepříme a opečeme. Pak podlijeme vývarem a vaříme do měkka. Vše rozmixujeme a přidáme smetanu. Propasírujeme, aby omáčka byla hladká. Podle chuti případně ještě dosolíme. Jako příloha se hodí například těstoviny.
Podrobné info: