

| Ingredience: | |
| kuřecí prsa | 250 g | 
| cibule | 1 ks | 
| česnek | 5 - 6 stroužků | 
| zelená paprika | 1/2 ks | 
| sušená rajčata | 4 - 5 ks | 
| mražené hřiby | hrst | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | špetka | 
| červená uzená paprika | špetka | 
| olej z naložených rajčat | dle potřeby | 
| kuřecí vývar | cca 0,5 l | 
| tymián | dle chuti | 
Teplé zeleninové směsi na různé způsoby mám v oblibě zejména v zimním období. Žádná složitá příprava, ale chutná kombinace libovolného masa se zeleninou, dle stavu aktuálních zásob v lednici, mě snad nikdy nepřestane bavit.
Na oleji zpěníme hrubší kostky cibule s plátky česneku. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou uzené červené papriky a přidáme na pánev k cibuli a česneku, přihodíme nudličky papriky, sušená rajčata nakrájená na proužky a orestujeme.
 Poté vmícháme hrst zamrazených hříbků, trochu čerstvého tymiánu, podlijeme vývarem, pánev přikryjeme poklicí a na středním stupni dusíme asi 15 minut. Až zelenina a houby změknou tzv. na skus, dle potřeby trošku zahustíme hraškou, minutku provaříme a podáváme s rýží 3 barev a zelným salátkem s mrkví.