Pažitka
Název:

Kuřecí maso v jogurtové omáčce s ředkvičkami a koprem


Kuřecí maso v jogurtové omáčce s ředkvičkami a koprem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehenní řízky2 ks
ředkvičky1 svazek
hustý bílý jogurt3 vrchovaté lžíce
kopr1 hrstička
vývar250 ml
červená mletá paprika1 špetka
kari koření1 lžička
sůl1 špetka
solčanka dle potřeby
Postup přípravy:

Znáte to..."rodičák" pořád nikde a v peněžence pár drobných. Tak jsem sáhla do železných zásob v mrazáku a vyndala kuřecí maso. Co ale s ním? V lednici se krčil svazek už lehce unavených ředkviček a když jsem objevila ještě zbytek jogurtu, nápad byl na světě. Vyzkoušejte, překvapí Vás.

Maso nakrájíme na kousky, okořeníme a vložíme do zapékací misky. Přidáme na plátky pokrájené ředkvičky, nasekaný kopr a jogurt, vše promícháme. Pečeme při 200stupních 5minut, poté podlijeme vývarem, promícháme a pečeme dalších 30minut. Maso vyjmeme a zbylou omáčku rozmixujeme. Podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno