Pažitka
Název:

Kuřecí na curry s kedlubnem a mrkví


Kuřecí na curry s kedlubnem a mrkví


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa nebo stehenní plátky3 - 4 ks
mrkev3 ks
větší kedlubna1 ks
česnek3 stroužky
madranské curry1 lžíce
mletý římský kmíncca 1 lžička
drůbeží vývar100 ml
kokosové mléko100 ml
sojová omáčka2 lžíce
čerstvý koriandr dle chuti
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Kombinaci kuřecího masa s kedlubnem a mrkví už mám odzkoušenou. Dneska jsem recept pojala trochu orientálně, přidala jsem madraské curry, římský kmín a ve finále kokosové mléko. Co vám budu vyprávět... pošmákli jsme si.

Maso nakrájíme na kostky, mrkev můžete na půlkolečka nebo nudličky a kedluben na kostičky. Na oleji nejprve orestujeme maso, pěkně ze všech stran, pak přisypeme koření, zmírníme teplotu a necháme maso pustit trochu šťávu. Vhodíme zeleninu, podlijeme cca deckou drůbežího vývaru a sójovou omáčkou a necháme podusit doměkka. Ke konci přidáme najemno posekaný česnek a přilijeme kokosové mléko. Provaříme a zredukujeme na požadovanou konzistenci. Koriandr nebo petrželku posekáme a po odstavení vmícháme. Podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno