Pažitka
Název:

Kuřecí nudličky na asijský způsob s jasmínovou rýží


Kuřecí nudličky na asijský způsob s jasmínovou rýží


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa500 g
škrob1 lžíce
vejce1 ks
olivový olej Borges Classic1 dcl
cibule1 ks
česnek1 stroužek
celer100 g
sojová omáčka tmavá2 lžíce
červené víno1 dcl
třtinový cukr1 lžička
kurkuma1 špetka
červená paprika1 špetka
sušený zázvor1 špetka
skořice1 špetka
červená paprika1 ks
pórek1 ks
mungo klíčky200 g
sůl1 špetka
pepř1 špetka
jasmínová rýže1 bal
Postup přípravy:

Miluji rychlá jídla, miluji, když jsou plná zeleniny a ještě, když jsou trošku „šmrncnutá“ Asií, vždy je to u mě zárukou úspěchu. Tento recept vznikl ke 125. výročí značky Borges, jejichž oleje používám nejen na vaření, ale i na pečení. Užijte si i vy doma tento rychlý oběd.

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Do masa přidáme škrob a promícháme. Poté dáme ještě vejce a zlehka osolíme a opepříme. Maso dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout.

Mezitím si nakrájíme zeleninu. Pórek, cibuli a papriku si nakrájíme na proužky a celer na nudličky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 

Na pánvi si rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme. Když je ze všech stran hezky zlatavé, přendáme ho do mísy.

Na zbylém oleji začneme restovat cibuli, po chvilce přidáme česnek. Když máme obojí zarestované, přidáme celer. Restujeme cca 3 minuty a do pánve vrátíme maso, přidáme sójovou omáčku, červené víno a lžičku třtinového cukru.

Podle chuti přidejte trochu koření, které máte rádi, já jsem použila kombinaci kurkumy, červené papriky, zázvoru a skořice.Maso chvilku podusíme.

V tuto chvíli přidáme papriku, pórek a mungo klíčky a necháme chvíli podusit. 

Hotovou masovou směs podáváme s uvařenou jasmínovou rýží. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno