Pažitka
Název:

Kuřecí nudličky s pomerančem


Kuřecí nudličky s pomerančem


Ingredience:
kuřecí prsa3 ks
pomeranč2 ks
řapíkatý celer2 ks
čerstvý zázvor3 cm
česnek2 sroužky
jarní cibulka2 ks
feferonka nebo drcené chilli1 ks
škrob1 lžíce
ústřicová nebo teriyaki omáčka3 lžíce
sójová omáčka2 lžíce
koření Meat masala (složení: sladká paprika, chilli, římský kmín)1 lžíce
olej trochu
Ingredience:
Postup přípravy:

Však už mě trošku znáte. Sladkokyselé maso, to je moje.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme kořením meat masala,zalijeme sójovkou, škrob rozmícháme v malém množství vody a přidáme k masu. Pořádně promícháme, aby se všechny kousky masa obalily, a necháme alespoň 20 minut odležet.
Celer s cibulkami nakrájíme na proužky, česnek, feferonku a zázvor najemno. Z pomeranče ořežeme kůru i s bílou slupkou a mezi žebry vyřežeme měsíčky. Šťávu přitom zachytáváme a ze zbytku po vykrájení ji všechnu ještě vymačkáme.
Ve voku nebo hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a za stálého promíchávání a oddělování kousků opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, přidáme malinko oleje, pokud je potřeba a orestujeme celer, jarní cibulky a zázvor, nakonec i česnek. Vrátíme maso, přilijeme pomerančovou šťávu a ústřicovou nebo teriyaki omáčku. V této chvíli vhodíme prohřát měsíčky pomeranče, promícháme a dochutíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno