Pažitka
Název:

Kuřecí paličky v polentovo parmazánové krustě s bylinkami


Kuřecí paličky v polentovo parmazánové krustě s bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí paličky8 ks
olivový olej2 lžíce
parmazán30 g
oregáno4 snítky
tymián4 snítky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citron dle chuti
česnek2 stroužky
bílý jogurt1 kelímek
medvědí česnek5 listů
polenta80 g
Postup přípravy:

Dnešní oběd do ručky byl rychlý, jednoduchý a hlavně chutný. Taková jídla mám moc ráda. Kuřecí paličky se dají připravovat v různých marinádách, ale tato varianta přípravy mi byla velice sympatická. Polenta společně s parmazánem a bylinkami vytvoří na paličkách lahodnou krustu, do které se s chutí zakousnete.

Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřecí paličky dejte do mísy a smíchejte s olivovým olejem. V jiné míse promíchejte polentu, parmazán, nasekané oregáno a tymián a sůl a pepř a ve směsi obalte všechny kousky masa.

Plech vyložte pečícím pečicím papírem nebo folií, vyskládejte na něj kuřecí paličky a česnek a dejte na 30 -35 minut péct. Maso v průběhu pečení obracejte. Mezitím si smíchejte jogurt, nasekaný medvědí česnek a sůl a vytvoříte si tak dip. Paličky podávejte dohromady, se skrojky citronu a dipem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno