

| Ingredience: | |
| kuřecí maso | 500 g |
| nastrouhaný eidam | 200 g |
| jarní cibulka | 2 ks |
| vejce | 2 ks |
| majonéza | 2 lžíce |
| solamyl | 2 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| paprika | špetka |
Další ze skvělých tipů na přípravu kuřecího masa....
Nejdříve si dáme práci a kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kousíčky.
Maso smícháme se strouhaným sýrem, přidáme nakrájené jarní cibulky, vejce, Solamyl, majonézu, sůl a koření.
Směs dobře promícháme a dáme odležet asi na 30 minut do chladu.
Pak ze směsi lžící odebíráme hromádky, vkládáme do rozpáleného tuku. Trochu je lžící připlácneme.
Smažíme zvolna z obou stran dozlatova. Po usmažení necháme přebytečný tuk vsáknout do papírového ubrousku.
P.S. já jsem oproti původnímu receptu přidala lžíci Solamylu navíc, protože to bylo řídké a přichytávalo se to k pánvičce. Pak už gut.