

| Ingredience: | |
| kuřecí čtvrtky | 500 g |
| cibule | 2 ks |
| mrkev | 2 ks |
| řapíkatý celer | 1/2 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| bobkový list | 2 ks |
| tymimán | dle chuti |
| petrželka | dle chuti |
| nať z jarní cibulky | dle chuti |
| uvařené nudle | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| Krekrové knedlíčky: | |
| vejce | 3 ks |
| rozpuštěné máslo | 50 g |
| nastrouhaný muškátový oříšek | špetka |
| pepř | dle chuti |
| rozmixované krekry (např. TUC) | 140 g |
| bylinky (petrželka, pažitka) | dle chuti |
Dnes jsem trošku experimentovala a zkusila připravit do polévky neobvyklé knedlíčky z TUC krekrů, které byly opravdu moc dobré.
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velké nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové listy a tymián. Osolíme a vaříme doměkka.
Mezitím si na knedlíčky rozšleháme vejce s rozpuštěným máslem, solí, nastrouhaným muškátovým oříškem, nadrcenými bylinkami, pepřem a dobře promícháme. Postupně zašleháváme rozmixované krekry. Knedlíčky necháme v lednici cca 30 minut. Poté navlhčenýma rukama tvarujeme jednotlivé knedlíčky.
Z polévky vyjmeme kousky kuřete a polévku přecedíme.
Pokrájenou zeleninu vrátíme zpět do polévky a přivedeme ji opět k varu. Do polévky vložíme krekrové knedlíčky, které vaříme cca 5 minut. Do polévky přidáme uvařené nudle a pokrájené maso z kuřete. Dochutíme solí a pepřem. Zdobíme natí z jarní cibulky.
Podrobné info: