Pažitka
Název:

Kuřecí polévka s krekrovými knedlíčky


Kuřecí polévka s krekrovými knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí čtvrtky500 g
cibule2 ks
mrkev2 ks
řapíkatý celer1/2 ks
česnek4 stroužky
bobkový list2 ks
tymimán dle chuti
petrželka dle chuti
nať z jarní cibulky dle chuti
uvařené nudle dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
voda dle potřeby
Krekrové knedlíčky:
vejce3 ks
rozpuštěné máslo50 g
nastrouhaný muškátový oříšek špetka
pepř dle chuti
rozmixované krekry (např. TUC)140 g
bylinky (petrželka, pažitka) dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem trošku experimentovala a zkusila připravit do polévky neobvyklé knedlíčky z TUC krekrů, které byly opravdu moc dobré. 

Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velké nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové listy a tymián. Osolíme a vaříme doměkka. 

Mezitím si na knedlíčky rozšleháme vejce s rozpuštěným máslem, solí, nastrouhaným muškátovým oříškem, nadrcenými bylinkami, pepřem a dobře promícháme. Postupně zašleháváme rozmixované krekry. Knedlíčky necháme v lednici cca 30 minut. Poté navlhčenýma rukama tvarujeme jednotlivé knedlíčky.

Z polévky vyjmeme kousky kuřete a polévku přecedíme. 

Pokrájenou zeleninu vrátíme zpět do polévky a přivedeme ji opět k varu. Do polévky vložíme krekrové knedlíčky, které vaříme cca 5 minut. Do polévky přidáme uvařené nudle a pokrájené maso z kuřete. Dochutíme solí a pepřem. Zdobíme natí z jarní cibulky.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno