Pažitka
Název:

Kuřecí prsa na zelenině se smetanou a jasmínovou rýží


Kuřecí prsa na zelenině se smetanou a jasmínovou rýží


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
cibule1 ks
malá cuketa1 ks
řapíkatý celer2-3 stonky
cherry rajčata1 hrst
smetana 33%1 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
olivový olej1 lžíce
mletá paprika1 špetka
Příloha:
jasmínová rýže
rozmarýn1 snítka
Postup přípravy:

Další hlavní chod na kterém si pochutnají, jak dospělí, ale i i děti je kuřecí maso s rýží. Pokud není čas dlouho vařit, přichází na řadu právě tento rychlý recept.

Kuřecí prsa si nakrájím na menší plátky. V misce zakápnu olivovým olejem, přidám trochu mleté papriky, soli, pepře a oblíbeného koření od Grešíka.
Maso zprudka nechám zatáhnout na pánvičce a přendám zpět do misky.
Na výpeku osmahnu cibulku, přidám sůl, třtinový cukr, celer, 1/2 cukety nakrájené na proužky a rozpůlená rajčátka.
Chvíli orestuji a přidám druhou půlku cukety nastrouhanou najemno, která omáčku pěkně zahustí.  
Poté přiliji smetanu a trochu vody. Přidám maso s čerstvým rozmarýnem a nechám chvíli provařit a můžeme servírovat.

Jídlo je výborné, jak k jasmínové rýži, tak klidně i těstovinám.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavla Stenglová

    zavřít okno