Pažitka
Název:

Kuřecí prsa s avokádem


Kuřecí prsa s avokádem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa4 ks
avokádo1 ks
menší červená cibule1/2 ks
limetková šťáva1 lžíce
limetková kůra1/2 lžičky
kajenský pepř1/4 a - 1/2 lžičky
čerstvě umletý pepř1/2 lžičky
česnek1 malý stoužek
sůl1 lžička
olivový olej1 lžíce
rajče1 ks
nasekaná petrželka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept si oblíbíte pro jeho naprostou jednoduchost a skvělou výslednou chuť. Avokádo kořeněnému kuřecímu masu dodává netradiční chuť a jemnost a limeta svěžest, takže je to z něho dělá perfektní letní jídlo. Tento recept určitě vyzkoušejte při grilovací party. Úspěch je zaručen.

Kuřecí prsa očistěte a mírně naklepejte rukou. Smíchejte pepř, kajenský pepř, kůru z limetky a lžičku soli a touto směsí okořeňte prsa důkladně ze všech stran. Nechejte chvilku odležet (stačí hodina). Pak maso grilujte z obou stran dozlatova. Můžete ho připravit i doma na pánvi. Na grilovací pánvi prsa opečte dozlatova. Do pekáčku dejte pečící papír a na něho položte prsa a dejte do trouby rozpálené na 160 °C na cca 5-10 minut dojít. Pro správnou teplotu použijte teploměr máte-li. Prsa by měly mít uvnitř cca 70-75°C. Mezitím oloupejte avokádo a dužinu dejte do misky. Přidejte šťávu z limety, případně utřený česnek, nakrájenou cibuli nadrobno, osolte a opepřete a vše důkladně promíchejte. Do další misky nakrájejte rajče, trochu ho pokapejte olivovým olejem, přidejte petrželku a sůl a promíchejte. Upečené kuřecí prsa podávejte potřené salsou z avokáda a nahoru dejte ještě rajčata. Jako příloha se hodí  rozpečená bagetka, hranolky nebo letní salát.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno