Pažitka
Název:

Kuřecí prsa s noky se smetanou a špenátem


Kuřecí prsa s noky se smetanou a špenátem


Ingredience:
Noky:
uvařené nastrouhané brambory1 kg
sůl špetka
vejce1 ks
hladká mouka140 g
hrubá mouka140 g
Kuře:
prsíčko i s kůží1 ks
čerstvý špenát100 g
malá cibule1 ks
česnek2 stroužky
smetana100 ml
sádlo kousek
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Tento recept je náš oblíbený, protože je chutný a rychlý, obzvláště když si noky koupíte.

Příprava noků
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, ze kterého vyválíme slabé asi 3cm v průměru silné válečky které nakrájíme na 2cm silné kousky. Vaříme ve slané vodě cca 3-4 minutky. Jak vyplavou tak po minutce je vyndáme, scedíme a promícháme se sádlem.
 
Příprava kuřete:
Prsíčko vložíme na rozpálenou pánev s trochou sádla a děláme 4 minuty z každé strany. Poté je dáme na 10 minut do trouby rozpálené na 160 stupňů.
Ve výpeku si osmahneme nakrájenou cibulku do růžova, ke konci dáme nakrájený česnek a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a přidáme noky, které prohřejeme a nakonec přidáme špenát.

Doboru chuť!
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno