Pažitka
Název:

Kuřecí prsa s ovocným čatní


Kuřecí prsa s ovocným čatní


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa bez kostí a kůže450 g
Marináda:
meruňková pálenka60 ml
chilli sladká omáčka3 lžíce
malinké chilli papričky bez semínek, nasekané nadrobno2 ks
meruňka nakrájená na kostičky1 ks
kuličky červeného rybízu hrst
mletá skořice1/2 lžičky
Dále budete potřebovat:
olej + plátek másla na smažení1 lžíce
hnědý třtinový cukr1 lžíce
voda2 lžíce
meruňka nakrájená na čtvrtky1 ks
zbytek marinády dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Zbylo Vám ještě trochu červeného rybízu a nějaké meruňky? Jestli ano, vyzkoušejte tuto rychlou dobrotu.

Do připravené marinády dáme opláchnutá, osušená a na silnější plátky nakrájená prsa. V uzavřené nádobě je necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
Odpočaté plátky masa necháme na rozehřátém tuku orestovat z každé strany po 4 minutách. Poté je odložíme stranou, osolíme a uchováme v teple.
Do výpeku dáme třtinový cukr, promícháme a po chviličce přidáme obyčejnou vodu. Dále přilijeme zbytek marinády s ovocem, přidáme čtvrtky meruňky, 2 minuty na silném plamenu provaříme a podle potřeby dochutíme.

Jako příloha je vhodné bílé pečivo, ale hodí se i celerové, nebo bramborové smažené hranolky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno