

| Ingredience: | |
| kuřecí prsa | 2 ks |
| žampiony | 150 g |
| menší cibule | 1 ks |
| máslo | kousek |
| celý pepř | 6 kuliček |
| nové koření | 6 kuliček |
| bobkový list | 1 ks |
| sušený tymián | špetka |
| hladká mouka | 1 rovná lžíce |
| kuřecí nebo zeleninový bujon (gelový) nebo domácí výroby | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| višňový džem | dle chuti |
| smetana ke šlehání | 100 ml |
| zakysaná smetana | 3 lžíce |
Kuřecí prsa v kombinaci s houbami a višňovou omáčkou jsou nejen chutná, ale opravdu spolu tyto chutě ladí. Nebojme se kombinovat a experimentovat.
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme jen zlehka. Osolíme a posypeme tymiánem bohatě z obou stran. Do pánve vložíme cca 2 lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, žampiony na hrubé plátky nebo čtvrtky a všechno koření. Přidáme bujon, podlijeme cca deckou vody, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka asi 20 minut. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple. Žampiony přemístíme do rendlíku. Smetanu a kysanou smetanu rozšleháme s moukou a trochou vody. Nalijeme do výpeku v pánvi, přidáme džem, provaříme cca 10 minut a podle chuti dosolíme. Nakonec zjemníme plátkem másla. Přecedíme na žampiony v rendlíku a spolu ještě krátce prohřejeme. Podáváme s krupicovými noky nebo těstovinami, které na talíři pokapeme citronovým oliváčem. Velmi doporučuji. Ten olej je naprosto výtečný a skvěle pokrm doplňuje. Dozdobíme plátky citronu a snítkou čerstvého tymiánu.
Dobrou chuť.