Pažitka
Název:

Kuřecí prsíčka ve sladkokyselé omáčce, rýže


Kuřecí prsíčka ve sladkokyselé omáčce, rýže


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa4 ks
velká cibule1 ks
česnek2 stroužky
mrkev2 ks
paprika1 ks
středně velký pórek1/2 ks
ananas v nálevu1 balení
chilli omáčka dle chuti
sojová omáčka dle chuti
citron - šťáva z něj1 ks
rajský protlak1 lžíce
solamyl (škrob) dle pořeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
sezamová semínka na ozdobu
Rýže pečená v troubě:
dlouhozrnná rýže2 hrnky
voda4 hrnky
olej2 - 3 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Kdo má rád pokrmy "na sladko", tak tady je recept přímo pro něj! V pořadu hezky česky s Vendy a Adame jsme tyhle kuřecí prsíčka ve slakokyselé omáčky připravili a jen se po nich zaprášilo.

Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme, opepříme a v misce obalíme, tedy spíše prohodíme v Solamylu.

Na pánev dáme trochu oleje, kuřecí kousky orestujeme do zlatova a vyjmeme z pánve.

Do pánve dáme cibuli pokrájenou na větší kousky, na drobno pokrájený česnek, osmahneme a přidáme na jemné nudličky nakrájenou mrkev, na proužky pórek, na kousky červenou papriku a vše lehce osmahneme. Teprve poté přidáme ananas z konzervy na menší kousky i s kapkou nálevu.

Pak přidáme chilli a sójovou omáčku, citrónovou šťávu, trochu rajského protlaku, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku podusit. Když je omáčka horká a zelenina poloměkká, dáme trochu ananasové šťávy do hrnečku, rozkvedláme v ní trochu Solamylu a vrátíme do pánve. Tím se nám omáčka zahustí. Nakonec vrátíme zpět kuřecí maso, promícháme a je hotovo. Podáváme s rýží. K dochucení použijte sůl, pepř, cukr, ale můžete přidat např. i čerstvý koriandr, čerstvý zázvor nebo čerstvé chilli papričky. Záleží jen na tom, co máte rádi nebo co máte zrovna doma k dispozici.

Rýže pečená v troubě

Rýži propláchneme v hrnci, přidáme vodu, olej a osolíme. Přiklopíme poklicí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30-35 minut.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na webu TV Paprika CzSkwww.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno