Pažitka
Název:

Kuřecí prso naložené v jogurtové marinádě s lehkým salátkem a rozpečenou bagetkou


Kuřecí prso naložené v jogurtové marinádě s lehkým salátkem a rozpečenou bagetkou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 porce
bílý jogurt4 lžíce
rozmarýn1 snítka
česnek2 stroužky
kurkuma1 lžička
sůl dle chuti
pepř špetka
Salát:
polníček1 vanička
celer1 řapík
cherry rajčátka10 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej dle potřeby
citronová šťáva dle chuti
bagetka1 ks
Postup přípravy:

Leden už je ve své polovině a my ještě nevyzkoušeli dárek od Ježíška v podobě kontaktního grilu. To musím jednoduše napravit.

Nejprve si vytvoříme marinádu, a to úplně jednoduše. Smícháme jogurt, česnek, sůl, pepř, na jemno nakrájený rozmarýn a kurkumu. Maso v marinádě pořádně vymácháme a necháme marinovat v lednici nejlépe přes noc. Díky jogurtu zajistíme, že kuřecí maso bude krásně šťavnaté. Druhý den už jen vyndáme náš kontaktní gril (nebo klasicky pánev) a maso připravíme, tak aby bylo zlatavé (asi 10 - 15 min dle tloušťky masa) Pokud maso připravujete na grilu a máte tam dostatek místa, můžete ke konci grilování přidat i nakrájenou bagetku, kterou jsme si zakápli olivovým olejem. Následně už si můžeme opláchnout zeleninu a nakrájet celer a rajčata. Takto připravenou zeleninu už jen osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Lehký a zdravý oběd je na světě, dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno