Pažitka
Název:

Kuřecí prso obalené schwarzwaldskou šunkou s hermelínem a šťouchané brambory s česnekem


Kuřecí prso obalené schwarzwaldskou šunkou s hermelínem a šťouchané brambory s česnekem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
schwarzwaldská šunka6 plátků
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej + máslo dle potřeby
hermelín dle potřeby
Brambory:
větší brambory uvařené ve slupce4 ks
cibule dle chuti
pažitka dle chuti
česnek dle chuti
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Salát:
směs salátů dle chuti
mrkev dle chuti
Zálivka:
citron dle chuti
cukr dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Někdy už opravdu nemám fantazii a nevím co uvařit. Kuřecí prsíčka máme rádi, tak jsem je dnes udělala s česnekovými šťouchačkami a svěžím salátkem. Skvělé to bylo!

Kuřecí prsa rozkrojíme, aby vznikl větší plátek, přes folii zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na 3 plátky šunky a stočíme. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme. Nakonec poklademe hermelínem.

Brambory
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nakrájené brambory, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme. Přidáme nasekanou pažitku a rozšťoucháme.

Salát 
Salát smícháme se zálivkou z citronu, cukru a trošky olivového oleje. Promícháme a necháme přes cedník okapat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno