Pažitka
Název:

Kuřecí prso se smetanou a žampiony


Kuřecí prso se smetanou a žampiony


Ingredience:
kuřecí prso200 g
žampiony3 ks
smetana ke šlehání150 ml
sůl špetka
pepř špetka
koření amazonka (pepř, paprika, tymián, rozmarýn, sůl) špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Kuřecí maso se dá dělat na mnoho způsobů. Já zvolila podzimní úpravu s žampionovou omáčkou. 

Pokud máte však čerstvé nebo sušené houby, použijte je. Celé jídlo pak bude mít ještě výraznější chuť. Navíc je příprava velmi jednoduchá, takže v kuchyni nestrávíte dlouhou dobu.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Oloupejte a nakrájejte tři žampiony na plátky. Kuřecí prso osolte, opepřete a okořeňte. Do zapékací misky dejte žampiony a na ně vložte kuřecí prso. Zapékací misku vložte do trouby a pečte třicet minut. Po třiceti minutách zalijte smetanou a pečte dalších deset až dvacet minut. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno