

| Domácí barbecue omáčka: | |
| domácí kečup | 250 ml |
| med | 1 lžíce |
| třtinový cukr | 2 lžíce |
| balzamico | 1 lžíce |
| mletá uzená paprika | 1 lžíce |
| olej | 1 lžíce |
| limetková štáva | 1 lžička |
| česnek | 2 stroužky |
| cibule | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| chilli | dle chuti |
| Quusadillas: | |
| pšeničná tortilla | 4 ks |
| kuřecí prsa | 500 g |
| cheddar | 150 g |
| mozzarella | 125 g |
| grilovací koření | dle chuti |
| domácí BBQ omáčka | dle potřeby |
Nedávno jsem něco podobného poprvé ochutnala v jednom fast foodu a řekla jsem si, že by to určitě šlo trochu kvalitněji a přesně podle našich chutí. Tak jsem se do toho pustila a výsledek byl mnohem lepší než ve zmiňovaném rychlém občerstvení.
Nejprve si připravíme barbecue omáčku a začneme tím, že si na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli společně restujeme a pak zalijeme domácím kečupem. Přidáme i všechny ostatní ingredience a necháme dobře provařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na plátky, vetřeme oblíbené grilovací koření a opečeme na kontaktním grilu. Může být i na pánvi, ale nebude to úplně ono. Grilované plátky nakrájíme na kostičky, kterými budeme plnit tortilly. Vychladlou barbecue omáčku rozmixujeme dohladka a skladujeme v lednici. Každou tortillu si potřeme po celé ploše barbecue omáčkou a na polovinu plochy poklademe kostky masa a posypeme nastrouhanou směsí sýrů. Přehneme tortillu na polovinu a dáme zapéct. Můžeme podávat jen tak nebo s dobrým zeleninovým salátem. Ať vám chutná!
Podrobné info: