Pažitka
Název:

Kuřecí quesadilla s cheddarem a domácí bbq omáčkou


Kuřecí quesadilla s cheddarem a domácí bbq omáčkou


Ingredience:
Domácí barbecue omáčka:
domácí kečup250 ml
med1 lžíce
třtinový cukr2 lžíce
balzamico1 lžíce
mletá uzená paprika1 lžíce
olej1 lžíce
limetková štáva1 lžička
česnek2 stroužky
cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
chilli dle chuti
Quusadillas:
pšeničná tortilla4 ks
kuřecí prsa500 g
cheddar150 g
mozzarella125 g
grilovací koření dle chuti
domácí BBQ omáčka dle potřeby
Postup přípravy:

Nedávno jsem něco podobného poprvé ochutnala v jednom fast foodu a řekla jsem si, že by to určitě šlo trochu kvalitněji a přesně podle našich chutí. Tak jsem se do toho pustila a výsledek byl mnohem lepší než ve zmiňovaném rychlém občerstvení.

Nejprve si připravíme barbecue omáčku a začneme tím, že si na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli společně restujeme a pak zalijeme domácím kečupem. Přidáme i všechny ostatní ingredience a necháme dobře provařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na plátky, vetřeme oblíbené grilovací koření a opečeme na kontaktním grilu. Může být i na pánvi, ale nebude to úplně ono. Grilované plátky nakrájíme na kostičky, kterými budeme plnit tortilly. Vychladlou barbecue omáčku rozmixujeme dohladka a skladujeme v lednici. Každou tortillu si potřeme po celé ploše barbecue omáčkou a na polovinu plochy poklademe kostky masa a posypeme nastrouhanou směsí sýrů. Přehneme tortillu na polovinu a dáme zapéct. Můžeme podávat jen tak nebo s dobrým zeleninovým salátem. Ať vám chutná!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno