Pažitka
Název:

Kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší


Kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší


Ingredience:
Kuřecí rillettes:
velká farmářská kuřecí stehna (skvělé kuřecí maso mají v prodejnách Náš Grunt)2 ks
kuřecí křídla z farmářského kuřete2 ks
červené víno Cabernet Sauvignon500 g
voda440 g
sůl dle chuti
pepř špetka
koření Vege rajčátka (Davídkovo, koupíte opět v Gruntu) dle chuti
Batátovo-kokosová kaše:
batáty1 kg
kokosové mléko400 g
česnek3 stroužky
sůl dle chuti
pepř špetka
Na ozdobu:
nasekaná listová petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Pokud hledáte „líný“ recept, teda takový, se kterým je málo práce, tak jeden pro Vás mám. Občas se mi nechce stát hodinu u plotny, a proto si vymýšlím takzvané líné recepty. Tedy takové, které se šoupnou do trouby na několik hodin a pak vznikne dokonalé jídlo. Jedním z takových receptů je kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší.

S tímto jídlem není sice téměř žádná práce, ale ta výsledná chuť je božská. Vážně, vsadím se s Váma o co chcete, že Vám to bude chutnat. Kuřecí rillettes je navíc vhodný pro všechny ty, kteří jsou po lékařském zákroku (ať už zubařském, nebo po vyndávání mandlí), protože se člověk nemusí moc namáhat a zdlouhavě kousat. Výborné kuřecí masíčko doplňuje jemná batátová kaše s kokosovým mlékem a česnekem. Možná byste tomu nevěřili, ale kombinace batátů, kokosového mléka a česneku je naprosto delikátní. Tak s chutí do toho!

Kuřecí rillettes:

1. Troubu rozehřejte na 150 stupňů.

2. Kuřecí kousky omyjte, osušte, osolte, okořeňte, opepřete a dejte do pekáče.

3. Kuřecí kousky zalijte vínem a vodou a pekáč přikryjte.

4. Pekáč dejte do trouby a pečte 4 hodiny.

5. Po 4 hodinách pekáč z trouby vyjměte, z pekáče vyjměte kuřecí díly a nechte je trochu vychladnout.

6. Z kuřecích kousků sejměte kůži, tu vyhoďte a maso oddělte od kostí.

7. Maso vraťte do pekáčku výpekem a rozmělněte ho, buď pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory, na vlákna.

Batátovo-kokosová kaše:

1. Batáty oškrábejte a uvařte je v osolené  vodě do měkka.

2. Sceďte vodu a k batátům přidejte kokosové mléko.

3. K batátům prolisujte česnek.

4. Pomocí tyčového mixéru batáty rozmixujte do kaše.

5. Podle chuti přidejte sůl a pepř a důkladně kaši zamíchejte.

Na ozdobu:

1. Servírujte tak, že nejprve do talíře vložte kaši. Na ní opatrně položte vlákna masa se šťávou a nakonec jídlo posypte nasekanou listovou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno