Pažitka
Název:

Kuřecí roláda plněná domácí klobásou a nivou, pečená na dýni, mrkvi a rajčatech s bramborovo-dýňovou kaší


Kuřecí roláda plněná domácí klobásou a nivou, pečená na dýni, mrkvi a rajčatech s bramborovo-dýňovou kaší


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa4 ks
domácí klobása1 ks
nivacca 150 g
plnotučná hořčice dle chuti
koření dle chuti
očištěná máslová dýně200 g
mrkev1 ks
cherry rajčata200 g
tymián snítka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
brambory dle potřeby
máslo silný plátek
drcený kmín dle chuti
Postup přípravy:

Trochu váhám, jak to pojmout, protože tahle roláda je umotaná z jednoho kuřecího prsa. Ano, pouze z jednoho, protože kupuji kuřata z domácích chovů a jedno prso váží i kilo. Ne každý má ale možnost se k tak velkému prsu dostat, takže klidně použijte rozkrájená malá prsíčka, tím pádem budete mít mini roládky nebo si vykostěte celé kuře.

Maso rozkrojte, vždy začněte na spodní straně, naznačte si asi půl centimetrový plátek a řízněte plátek, který ale nedoříznete. Pokračujte v rozkrájení, aby vám vznikl co největší plátek masa. Vzniklý plátek masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte vámi zvoleným kořením a pár lístky čerstvého tymiánu. Klobásu rozkrojte na silnější plátky a naskládejte na maso, stejně tak nivu, z které si udělejte špalíky. Maso opatrně zamotejte. 

Zeleninu si oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostky, kolečka nebo kousky a vložte do pekáče, jemně osolte a dle chuti opepřete. Roládu dejte na zeleninu, spojem dolů, trochu podlijte, přikryjte víkem a pečte na 180°C podle velikosti masa 30 - 65 minut. Před dopečením odklopte víko, polijte výpekem a opečte na barvu.

Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě se dvěma špetkami drceného kmínu do měkka. Když jsou brambory měkké, přidejte k nim pečenou dýni, máslo a rozšlehejte, můžete přidat trochu výpeku.

Servírujte s mrkvovým salátem.

TIP: Pokud mám prsa s kůží, nechávám ji na masu, dodá mu na vláčnosti.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno