Pažitka
Název:

Kuřecí roláda s tymiánem a sušenými rajčaty a čočkovým salátem


Kuřecí roláda s tymiánem a sušenými rajčaty a čočkovým salátem


Ingredience:
Roláda:
kuřecí prsa3 ks
čerstvý tymián dle chuti
červené pesto ze sušených rajčatcca 3 lžičky
sušená rajčata v olejicca 9 ks
mozzarella1 ks
farmářská šunka6 plátků
sůl dle chuti
pepř dle chuti
medvědí máslo dle chuti
Čočkový salát:
červená čočka v suchém stavu100 g
cuketa1 ks
sušená rajčata v oleji dle chuti
žlutá paprika1 ks
cibule1 ks
Ghí1 lžíce
lahůdkové droždí1 lžíce
bylinková sůl dle chuti
koření Horalka dle chuti
česnek2 stroužky
pažitka hrst
Postup přípravy:

U nás doma vždycky nejvíce boduje maso, ale poslední dobou mi docházela inspirace, co ještě uvařit, aby to nebylo pořád to samé dokola. V televizi jsem v jednom pořadu o vaření zahlédla, že dělají masové rolády a dostala na ně chuť. Takže o budoucím obědě bylo rozhodnuto. A protože milujeme chuť rajčat a čerstvé jsem zrovna doma neměla, tak jsem použila ta sušená spolu s červeným pestem. Jako příloha vznikl lehký čočkový salátek, který lahodně doplňoval chuť masa.

Kuřecí prsa si nařízneme, naklepeme na tenčí plátky a z vnější strany je osolíme a opepříme. Na každý plátek prsa z vnitřní strany rozetřeme lžičku pesta, poklademe šunkou, sušenými rajčaty, nakrájenou mozarellou a lístky tymiánu. Opatrně každý plátek zarolujeme a sepneme párátky nebo jehlou na maso. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, nahoře pokapeme olejem ze sušených rajčat. Pečeme nejdříve přikryté v troubě cca 15 minut na 180 stupňů, poté odkryjeme, na každou roládku dáme plátek medvědího másla a pečeme ještě asi 20 minut.
Mezitím, co se pečou rolády, tak si připravíme salát z červené čočky. Červenou čočku propláchneme a dáme vařit do dvojnásobného množství vody, kterou jsme osolili a okořenili. Vaříme do změknutí asi 15 minut, přebytečnou vodu případně slijeme. Na pánvičce si na lžíci Ghí osmažíme cibuli, poté přidáme na plátky česnek, chvíli společně opékáme. Poté přihodíme na kostičky nakrájenou cuketu a papriku, sušená rajčata, osolíme a smažíme asi 10 minut. Nakonec do zeleninové směsi vsypeme uvařenou červenou čočku, lahůdkové droždí, promícháme, osolíme a dochutíme pažitkou.
Na talíři servírujeme roládu rozříznutou na plátky spolu s čočkovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Petra Konečná

    zavřít okno