

| kuřecí prsa | 2 ks |
| olej | trochu |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| čerstvá bazalka | hrstka |
| parmská šunka | pár plátků |
| dýně Hokaido | 1 ks |
| vejce | 1 ks |
| rohlík | 1 ks |
| mléko | dle potřeby |
| česnek | 2 stroužky |
| máslo | kousek |
| petrželová nať | hrstka |
| muškátový oříšek | 2 špetky |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| sníh z bílků | 2 ks |
| Ingredience: |
Připravte si kuřecí roládu plněnou čerstvými lístky bazalky a k tomu jako přílohu si upečte skvělý dýňový muffin.
Kuřecí roládka:
Kuřecí prsa naložíme do oleje, soli, pepře, čerstvé bazalky a necháme přes noc uležet. Poté prsa seřízneme tak, aby nám vznikly dvě stejné poloviny, a lehce roztlučeme na tenčí plátek. Posypeme čerstvou bazalkou a zabalíme do roládky. Vzniklý váleček pak obalíme do parmské šunky a orestujeme na pánvi tak, aby byla šunka pěkně křupavá. Vložíme do trouby zhruba na 10 minut, aby se nám pěkně zevnitř dopekla. V závěru seřízneme na půl.
Dýňový muffin:
Menší dýni Hokaido očistíme a nastrouháme. Přidáme 1 vejce, 1 rohlík nakrájený na kostičky, mléko, 2 stroužky česneku, kousek másla, petrželovou nať, 2 špetky muškátového oříšku, sůl, pepř a pořádně promícháme. Přidáme našlehaný sníh ze dvou vajec, opatrně smícháme, aby se nám směs nezdrcla, a naplníme do formiček. Vložíme do předehřáté trouby na 190°a necháme péct asi 40 minut.
www.facebook.com/RegionNaTaliri