Pažitka
Název:

Kuřecí roládka Saltim Bocca


Kuřecí roládka Saltim Bocca


Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
čerstvá bazalka hrstka
parmská šunka pár plátků
dýně Hokaido1 ks
vejce1 ks
rohlík1 ks
mléko dle potřeby
česnek2 stroužky
máslo kousek
petrželová nať hrstka
muškátový oříšek2 špetky
sůl špetka
pepř špetka
sníh z bílků2 ks
Ingredience:
Postup přípravy:

Připravte si kuřecí roládu plněnou čerstvými lístky bazalky a k tomu jako přílohu si upečte skvělý dýňový muffin.

Kuřecí roládka: 
Kuřecí prsa naložíme do oleje, soli, pepře, čerstvé bazalky a necháme přes noc uležet. Poté prsa seřízneme tak, aby nám vznikly dvě stejné poloviny, a lehce roztlučeme na tenčí plátek. Posypeme čerstvou bazalkou a zabalíme do roládky. Vzniklý váleček pak obalíme do parmské šunky a orestujeme na pánvi tak, aby byla šunka pěkně křupavá.  Vložíme do trouby zhruba na 10 minut, aby se nám pěkně zevnitř dopekla. V závěru seřízneme na půl.

Dýňový muffin:
Menší dýni Hokaido očistíme a nastrouháme. Přidáme 1 vejce, 1 rohlík nakrájený na kostičky, mléko, 2 stroužky česneku, kousek másla, petrželovou nať, 2 špetky muškátového oříšku, sůl, pepř a pořádně promícháme. Přidáme našlehaný sníh ze dvou vajec, opatrně smícháme, aby se nám směs nezdrcla, a naplníme do formiček. Vložíme do předehřáté trouby na 190°a necháme péct asi 40 minut.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno