

| Ingredience: | |
| kuřecí prsa | 2 ks |
| brynza | 125 g |
| slanina | 100 g |
| větší cibule | 1 ks |
| pažitka | 1 hrstička |
| petrželka | 1 hrstička |
| libeček | 1 hrstička |
| čerstvý tymián | 1 snítka |
| bílé víno | 50 ml |
| drůbeží vývar | 100 ml |
| olej | 1 lžíce |
| pepř | 1 špetka |
| sůl | 1 špetka |
Mám zde recept na vynikající rolky. Pozor na brynzu, bývá opravdu slaná, takže se solí kuchařinky opatrně.
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout.
Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky.
Do prsou vytvoříme nožem kapsy, které dostatečně naplníme připravenou směsí.
Okraje přimáčkneme a sepneme jehlami nebo ovážeme provázkem. Zvenku osolíme a bohatě opepříme.
Na pánvi ( měla by být vhodná do trouby) po slanině s cibulí rozpálíme trochu oleje a prsa na něm opečeme ze všech stran.
Poté přilijeme víno, necháme skoro všechno odpařit a pak zalijeme vývarem, do kterého přihodíme pár snítek tymiánu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a dopékáme 15 minut za občasného přelévání výpekem.
Podáváme s čerstvými bramborami.