Pažitka
Název:

Kuřecí rolka plněná brynzovou směsí


Kuřecí rolka plněná brynzovou směsí


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
brynza125 g
slanina100 g
větší cibule1 ks
pažitka1 hrstička
petrželka1 hrstička
libeček1 hrstička
čerstvý tymián1 snítka
bílé víno50 ml
drůbeží vývar100 ml
olej1 lžíce
pepř1 špetka
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Mám zde recept na vynikající rolky. Pozor na brynzu, bývá opravdu slaná, takže se solí kuchařinky opatrně.

Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout.
Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky.

Do prsou vytvoříme nožem kapsy, které dostatečně naplníme připravenou směsí.
Okraje přimáčkneme a sepneme jehlami nebo ovážeme provázkem. Zvenku osolíme a bohatě opepříme.

Na pánvi ( měla by být vhodná do trouby) po slanině s cibulí rozpálíme trochu oleje a prsa na něm opečeme ze všech stran.
Poté přilijeme víno, necháme skoro všechno odpařit a pak zalijeme vývarem, do kterého přihodíme pár snítek tymiánu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a dopékáme 15 minut za občasného přelévání výpekem. 

Podáváme s čerstvými bramborami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno