Pažitka
Název:

Kuřecí rolky s hráškovým a bramborovým pyré


Kuřecí rolky s hráškovým a bramborovým pyré


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
krájený sýr Kralevic1 balení
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
hladká mouka dle potřeby
vývar dle potřeby
Hráškové pyré:
hráškové pyré400 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
smetana dle potřeby
máslo kousek
Bramborové pyré:
bramborycca 250 g
sůl dle chuti
mléko dle potřeby
máslo kousek
mletá paprika špetka
Postup přípravy:

Pořád jsem nevěděla, co uvařit. Nakonec jsem se rozhodla pro kuřecí maso a pěkně si pohrála s jeho přípravou.

Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky sýra. Pevně stočíme, spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, výpek vysmahneme a zaprášíme troškou hladké mouky. Přidáme trochu mleté papriky a podle potřeby přilijeme vývar, pilně mícháme a provaříme. Pak přecedíme.

Hrášek povaříme v troše vody, osolíme a opepříme. Do hotového přilijeme smetanu, přidáme máslo a rozmixujeme. 

Brambory uvaříme v osolené vodě, pak vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo a mléko a ušleháme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno