

| Ingredience: | |
| kuřecí maso (prsní) | 500 g |
| cibule | 1 ks |
| cuketa | 1 ks |
| medvědí máslo | 2 - 3 lžíce |
| smetana | 100 ml |
| voda nebo vývar | dle potřeby |
| růžová himalájská sůl | dle chuti |
| Příloha: | |
| rýže | dle potřeby |
| quinoa | dle potřeby |
Další variace na cuketovou omáčku, tentokrát s medvědím máslem, které jí dodá šmrnc.
Na medvědím másle zpěníme n klínky pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, necháme zatáhnout a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme do měkka.
Poté maso vyjmeme, do hrnce k cibuli přidáme omytou a nastrouhanou cuketu (včetně slupky) a povaříme cca 10 minut.
Přilijeme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka (dle potřeby zredukujeme či naředíme na požadovanou hustotu).
Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo, a osolíme.
Jako přílohu můžete zvolit například rýži nebo quinou (já je vařím společně půl na půl), či těstoviny.
V protikvasinkové dietě doporučuji vyzkoušet květákovou rýži, kdy syrový květák nastrouháte nahrubo, na pánvi na trošce oleje osmahnete, osolíte, poté podlijete trošičkou vody nebo vývaru a dusíte 5 - 10 minut, aby byl na skus.
Podrobné info: