Pažitka
Název:

Kuřecí s medvědím máslem a cuketovou omáčkou, rýže s quinoou


Kuřecí s medvědím máslem a cuketovou omáčkou, rýže s quinoou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí maso (prsní)500 g
cibule1 ks
cuketa1 ks
medvědí máslo2 - 3 lžíce
smetana100 ml
voda nebo vývar dle potřeby
růžová himalájská sůl dle chuti
Příloha:
rýže dle potřeby
quinoa dle potřeby
Postup přípravy:

Další variace na cuketovou omáčku, tentokrát s medvědím máslem, které jí dodá šmrnc.

Na medvědím másle zpěníme n klínky pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, necháme zatáhnout a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme do měkka.

Poté maso vyjmeme, do hrnce k cibuli přidáme omytou a nastrouhanou cuketu (včetně slupky) a povaříme cca 10 minut.

Přilijeme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka (dle potřeby zredukujeme či naředíme na požadovanou hustotu).

Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo, a osolíme.

Jako přílohu můžete zvolit například rýži nebo quinou (já je vařím společně půl na půl), či těstoviny.

V protikvasinkové dietě doporučuji vyzkoušet květákovou rýži, kdy syrový květák nastrouháte nahrubo, na pánvi na trošce oleje osmahnete, osolíte, poté podlijete trošičkou vody nebo vývaru a dusíte 5 - 10 minut, aby byl na skus.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno