Pažitka
Název:

Kuřecí salát s ananasem a žampiony


Kuřecí salát s ananasem a žampiony


Ingredience:
Ingredience:
obrané kuřecí maso2 hrnky
ananas z plechovky3/4 hrnku
naložené žampiony1/4 hrnku
majonéza de potřeby
jarní cibulka dle potřeby
worcester dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
cukr moučka dle chuti
Postup přípravy:

Tento salát je vynikající nejen svojí chutí, ale i tím, že se v něm dá zužitkovat maso, které vám zbylo, a nevíte, co s ním.

Někdy se stane, že se prsa při pečení příliš vysuší a nikdo je nechce. Někdy vám zase maso zbude, protože jste neodhadli množství a chuť strávníků a nebo prostě koupíte kousek grilovaného kuřete jen proto, abyste si tento salát mohli udělat.

Ať máte jakýkoliv důvod, nikdy neuděláte špatně, když si tento salát uděláte.

Maso může být vařené, nebo  pečené, ale vždy bez kůže. 

Kuřecí oberte a nakrájejte či natrhejte na kousky. Přidejte pokrájený ananas, jarní cibulku a žampiony z plechovky. Určitě kupte jen solené a ne naložené v octu.

Dochuťte worcesterem, solí, pepřem a přidejte i pár lžic majonézy s trochou citronové šťávy a špetkou cukru. Jestliže chcete salát více tekutější, přilijte i pár lžic nálevu z ananasu. 

Salát je třeba nejméně přes noc nechat v lednici odležet a maso nějakou tu tekutinu nasaje. Nicméně vždy se dá přidat. To ale v opačném případě bohužel neplatí. Myslete na to a neutopte to.

Promíchejte a nechte pořádně proležet. Vynikající je s čerstvou francouzskou bagetkou. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno