

| Ingredience: | |
| olivový olej | dle potřeby |
| žampiony | 4 ks |
| kuřecí prsní řízky | 500 g |
| kapie | 1 ks |
| červená paprika | 1 ks |
| cibule | 2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| pŕek | 1 ks |
| sojová omáčka | dle chuti |
| worcestrová omáčka | dle chuti |
| koření baby gril | dle chuti |
| himalájská sůl | dle chuti |
| maďarská lahůdková paprika Grešík | dle chuti |
| pepř čtyř barev | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| Příloha: | |
| rýže tří barev | dle potřeby |
Znáte situaci, když vyrazíte na drobné doplnění zásob a vracíte se s prázdnou peněženkou a narvaným kufrem? To prostě nejde tam tu nádhernou zeleninu a ty žampióny ponechat ladem. Na zeleninovou směs jsem už měla zálusk delší dobu a konečně na ní došlo.
Nakrájíme si maso na kostičky, dáme do misky, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, společně s baby grilovacím kořením, maďarskou lahůdkovou paprikou, olivovým olejem, promícháme. Překryjeme potravinovou fólií a necháme odležet dvě hodiny. Na pánev si dáme olivový olej, který si rozehřejeme a přidáme naloženou směs, orestujeme. V případě potřeby podlijeme vodou a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, žampióny. Když je maso hotové, přidáme pokrájené papriky a pórek, krátce prohřejeme. V případě potřeby dochutíme, já už přidala jen pepř.
Podáváme s rýží tří barev, kterou propláchneme a vaříme dle návodu.
Tentokrát jsem nezahušťovala, pokud potřebuji zahustit, přidávám tapioka škrobovou mouku, hrašku nebo kukuřičný škrob.
Podrobné info: