Pažitka
Název:

Kuřecí směs se zeleninou a rýží tří barev


Kuřecí směs se zeleninou a rýží tří barev


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej dle potřeby
žampiony4 ks
kuřecí prsní řízky500 g
kapie1 ks
červená paprika1 ks
cibule2 ks
česnek2 stroužky
pŕek1 ks
sojová omáčka dle chuti
worcestrová omáčka dle chuti
koření baby gril dle chuti
himalájská sůl dle chuti
maďarská lahůdková paprika Grešík dle chuti
pepř čtyř barev dle chuti
voda dle potřeby
Příloha:
rýže tří barev dle potřeby
Postup přípravy:

Znáte situaci, když vyrazíte na drobné doplnění zásob a vracíte se s prázdnou peněženkou a narvaným kufrem? To prostě nejde tam tu nádhernou zeleninu a ty žampióny ponechat ladem. Na zeleninovou směs jsem už měla zálusk delší dobu a konečně na ní došlo.

Nakrájíme si maso na kostičky, dáme do misky, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, společně s baby grilovacím kořením, maďarskou lahůdkovou paprikou, olivovým olejem, promícháme. Překryjeme potravinovou fólií a necháme odležet dvě hodiny. Na pánev si dáme olivový olej, který si rozehřejeme a přidáme naloženou směs, orestujeme. V případě potřeby podlijeme vodou a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, žampióny. Když je maso hotové, přidáme pokrájené papriky a pórek, krátce prohřejeme. V případě potřeby dochutíme, já už přidala jen pepř. 
Podáváme s rýží tří barev, kterou propláchneme a vaříme dle návodu.

Tentokrát jsem nezahušťovala, pokud potřebuji zahustit, přidávám tapioka škrobovou mouku, hrašku nebo kukuřičný škrob.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno