

| Ingredience: | |
| kuřecí stehenní řízky | 6 ks |
| menší bílé zelí | 1/2 hlávky |
| mrkev | 2 ks |
| velká cibule | 2 ks |
| česnek | 5 stroužků |
| středně velké brambory | 5 ks |
| 12% smetana na vaření | 1 kelímek |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
| sladká mletá paprika | dle chuti |
| celý kmín | dle chuti |
Jídlo z jednoho hrnce, či pekáčku jsou určitě oblíbená v mnoha domácnostech nejen pro minimum ušpiněného náčiní, ale také proto, že se chutě všech surovin krásně propojí.
Do velké mísy dáme zelí nakrájené na tenké nudličky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky.
Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubých slzičkách, lžíci kmínu, lžíci soli a vše promícháme.
Připravenou zeleninu dáme do zapékací mísy, poklademe na silnější plátky nakrájenými bramborami a lehce posypeme solí a kmínem.
Řízky posypeme solí, pepřem a paprikou a naskládáme je na vrstvu brambor.
Zalijeme smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme 50 - 60 minut.
Podrobné info: