Pažitka
Název:

Kuřecí smetanový pekáček se zeleninou


Kuřecí smetanový pekáček se zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehenní řízky6 ks
menší bílé zelí1/2 hlávky
mrkev2 ks
velká cibule2 ks
česnek5 stroužků
středně velké brambory5 ks
12% smetana na vaření1 kelímek
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
sladká mletá paprika dle chuti
celý kmín dle chuti
Postup přípravy:

Jídlo z jednoho hrnce, či pekáčku jsou určitě oblíbená v mnoha domácnostech nejen pro minimum ušpiněného náčiní, ale také proto, že se chutě všech surovin krásně propojí. 

Do velké mísy dáme zelí nakrájené na tenké nudličky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. 

Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubých slzičkách, lžíci kmínu, lžíci soli a vše promícháme. 

Připravenou zeleninu dáme do zapékací mísy, poklademe na silnější plátky nakrájenými bramborami a lehce posypeme solí a kmínem.

Řízky posypeme solí, pepřem a paprikou a naskládáme je na vrstvu brambor.

Zalijeme smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme 50 - 60 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno