

| Ingredience: | |
| kuřecí nebo krůtí maso (prsní řízky) | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| kečup | 3 lžíce |
| olej na pesto | trochu |
| koření na pizzu | špetka |
| slanina | 15 dkg |
Česneková rýže je takovou novinkou, kterou jsem do jisté doby neznala. Ale musím říct, že to je velmi chutná varianta rýže.
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme z obou stran. Připravíme si do mističky olej, do kterého přidáme kečup a koření na pizzu. Připravené plátky pomažeme připraveným pestem, poklademe plátkem slaniny a srolujeme. Srolované maso nakrájíme na centimetrová kolečka, které napícháváme na špejli. Poté takto připravené špízy pečeme do zlatova v troubě. Přílohu jsem volila česnekovou rýži se slaninou a kari kořením. Rýži si připravíme tak, že dáme do kastrolu vařit vodu, spolu s několika stroužky česneku, kari kořením a solí. Pak přidáme rýži, kterou po uvaření ještě krátce orestujeme na kapce oleji se slaninou.
Podrobné info: