Pažitka
Název:

Kuřecí srdíčka na divoko


Kuřecí srdíčka na divoko


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí srdíčka1000 g
červená cibule2 ks
kuřecí vývar800 ml
zauzená slanina100 g
mrkev1 ks
petržel1 ks
celer1/4 ks
mražené fazolky150 g
mražený hrášek100 g
hladká mouka dle potřeby
zakysaná smetana1 kelímek
celý pepř2 - 3 kuličky
bobkový list2 ks
sůl dle chuti
šťáva z citronu dle chuti
oregano dle chuti
tymián dle chuti
nové koření3 kuličky
Postup přípravy:

Pokud patříte mezi ty, kteří si rádi pochutnají na srdíčkách, pak je tento recept právě pro vás! Chutí nám tato omáčka připomíná svíčkovou.

Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Vše společně chvíli restujeme. 

Z kuřecích srdíček odstraníme tučné části a srdíčka přepůlíme. Propláchneme a vložíme do tlakového hrnce k orestované cibuli a slanině. 

Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a okořeníme. Tlakujeme cca 25 minut. Zeleninu i koření po této době vyjmeme. Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a přidáme zpět do nádoby. K zahuštění rozkvrdláme 1 a půl lžíce hladké mouk v zakysané smetaně se sosem ze srdíček a vlijeme do nádob. Vaříme cca 12 minut. K srdíčkům přidáme povařit povolené (zmražené) fazolky a hrášek. Vše ještě cca 5 minut povaříme. Ochutíme šťávou z citronu. Podáváme s knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno