

| Ingredience: | |
| velká kuřecí stehna | 2 ks |
| bylinky - medvědí česnek, saturejka, libeček | dle chuti |
| hrubozrnná sůl | dle chuti |
| červená cibule | 2 ks |
| nať z jarní cibulky | 1 ks |
| kuřecí vývar | dle potřeby |
| máslo | 2 lžíce |
| velké žampiony | 4 ks |
Toto jídlo je pochoutka, zvláště pak, když si "vyhrajete" s restováním žampionů a červené cibuli. Budou šťavnatě pukat v kombinaci s měkkým masíčkem....až se vám budou dělat boule za ušima.
Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme. Smícháme hrubou sůl, uzenou papriku, medvědí česnek, libeček a saturejku. Tuto směs vetřeme do masa. Posypeme hustě pokrájenými cibulemi a zelenou natí z jarní cibulky. Poklademe máslem a vložíme na pekáček. Zalijeme vývarem nebo jen vodou a pečeme v troubě dozlatova. Mezitím si pokrájíme očištěné žampiony. V nádobě rozpustíme máslo, orestujeme plátky žampionů, přidáme drcený kmín, přilijeme trochu vývaru a dusíme doměkka. Výborné je na přidání chutě i houbové koření. Podáváme s bramborem nebo s kaší a přidáme na talíř chutné orestované žampionky.
Podrobné info: