Pažitka
Název:

Kuřecí stehna s hořčicí


Kuřecí stehna s hořčicí


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna4 ks
olej4 lžíce
menší žluté cibule2 ks
malé žampiony250 g
česnek3 stroužky
tymián4 snítky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
dijonská hořčice4 lžíce
středně velké brambory4 ks
kuřecí vývar nebo voda dle potřeby
toastový chleba2 plátky
máslo2 lžíce
Postup přípravy:

Nedávno jsem přemýšlela, co uvařit do krabiček do práce. A inspiroval mě časopis Albert. Recept jsem si přizpůsobila podle momentálních domácích zásob a nakonec z toho vzniknul perfektní oběd.

Stehna osolte a z obou stran je opečte na pánvi na oleji. Opečená stehna vložte do pekáče.

Do výpeku na pánev přidejte cibuli pokrájenou na klínky, žampiony (malé vcelku, větší přepulte) a nakonec i česnek pokrájený na tenké plátky. Vše orestujte a přidejte do pekáče ke kuřeti.

Každé stehno potřete lžící dijonské hořčice a opepřete čerstvě mletým pepřem. Brambory rozkrájejte na klínky, osolte a také přidejte do pekáčku. Přidejte i tymiánové snítky. Podlijte vodou (nebo kuřecím vývarem), tak aby byl asi 2 cm ode dna. Přiklopte a pečte na 170°C 25 - 30 minut. 

V robotu rozsekejte toastový chléb, smíchejte ho s máslem a vytvořte drobenku. Stehna posypejte a ještě 20 minut dopečte odkryté dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno