Pažitka
Název:

Kuřecí stehno s citrónem a rozmarýnem,pohanka s medvědím máslem


Kuřecí stehno s citrónem a rozmarýnem,pohanka s medvědím máslem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna2 ks
citron1 ks
rozmarýn3 snítky
olej nebo máslo1 lžíce
růžová sůl dle chuti
pohanka1 šálek
vývar nebo voda2 šálky
medvědí máslo1 tenký plátek
Postup přípravy:

Jaro je tu a s ním i naše každodenní návštěva zahrady. Jakmile táta zarachotí klíčem v zámku, popadneme děti a fičíme ven. Vracíme se se západem sluníčka. Bohužel kvůli tomu často nestíháme ostatní věci, jako třeba nakoupit. Takže dnes opět záchrana v podobě kuřecích stehen ukrytých v mrazáku a posledního citronu. Ještěže se aspoň těm bylinkám teď začne dařit.

Kuřecí stehna jsem omyla, osušila, lehce osolila a pod kůži jsem každému nastrkala 3 měsíčky citronu a snítku rozmarýnu. Vložila jsem je do pekáčku, přidala lžíci oleje, zbylou snítku rozmarýnu a zbytek citronu a podlila trochou vody. Pekla jsem přikryté alobalem 1,5 hodiny, poté jsem odkryla a nechala zezlátnout. Peču takto dlouho proto, že mám ráda, když se maso téměř rozpadá a jde samo od kosti.
Pohanku jsem řádně propláchla a v poměru 1:2 s vodou nechala hodinu namáčet. V téže vodě s troškou soli jsem ji během asi 5 minut uvařila a do hotové přidala medvědí máslo. 
Celé jídlo jsem nakonec přelila výpekem, který dodá jídlu tu pomyslnou korunku.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno