Ingredience: | |
kuřecí prsa | 750 g |
vejce | 1 ks |
celozrnný toustový chleba | 2 plátky |
sušený mletý zázvor | 1 lžička |
česnek | 3 stroužky |
petržel | 1 svazek |
dijonská hořčice | 1 lžička |
obilné mléko | 100 ml |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
oloupaných brambory | 750 g |
olej | 1 lžíce |
Ne každý den si mohu dovolit stát dlouho v kuchyni a mazlit se s potravinami. Ačkoliv mě to velmi baví, občas prostě musím sáhnout po nějaké té rychlovce, ale ne na úkor chuti a kvality.
Kuřecí prsa očistíme a nameleme. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a namočíme do mléka. Petržel nasekáme a česnek prolisujeme. Vše smícháme, osolíme, opepříme a hotovou směs dáme na pečící papír do pekáčku (cca 2cm vrstva). Pečeme zhruba 30 - 35min při 200°C. Hotovou placku nakrájíme na trojúhelníkové tvary.
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, lžíci oleje nalijeme do 0,5l vody a brambory v olejové lázni vykoupeme. Tím získáme zlatavé brambory, ale nebudou mastné. Na pečícím papíře pečeme při 200°C dozlatova. Brambory těsně před servírováním promícháme s římským baby salátem, který celé jídlo odlehčí a osvěží.