Pažitka
Název:

Kuřecí triangl s pečenými bramborami


Kuřecí triangl s pečenými bramborami


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa750 g
vejce1 ks
celozrnný toustový chleba2 plátky
sušený mletý zázvor1 lžička
česnek3 stroužky
petržel1 svazek
dijonská hořčice1 lžička
obilné mléko100 ml
sůl špetka
pepř špetka
oloupaných brambory750 g
olej1 lžíce
Postup přípravy:

Ne každý den si mohu dovolit stát dlouho v kuchyni a mazlit se s potravinami. Ačkoliv mě to velmi baví, občas prostě musím sáhnout po nějaké té rychlovce, ale ne na úkor chuti a kvality.

Kuřecí prsa očistíme a nameleme. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a namočíme do mléka. Petržel nasekáme a česnek prolisujeme. Vše smícháme, osolíme, opepříme a hotovou směs dáme na pečící papír do pekáčku (cca 2cm vrstva). Pečeme zhruba 30 - 35min při 200°C. Hotovou placku nakrájíme na trojúhelníkové tvary.
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, lžíci oleje nalijeme do 0,5l vody a brambory v olejové lázni vykoupeme. Tím získáme zlatavé brambory, ale nebudou mastné. Na pečícím papíře pečeme při 200°C dozlatova. Brambory těsně před servírováním promícháme s římským baby salátem, který celé jídlo odlehčí a osvěží.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Lentesová

    zavřít okno