Pažitka
Název:

Kuskus s červenou řepou, mandarinkou, kešu a rukolou


Kuskus s červenou řepou, mandarinkou, kešu a rukolou


Ingredience:
Ingredience:
kuskus150 g
jablečná šťáva100 ml
voda200 ml
skořice1 ks
máslo oříšek
střední vařená červená řepa1 ks
mandarinka2 ks
rukol2 hrsti
smetanový sýr50 g
sůl dle chuti
kešu ořechy30 g
sezamová semínka1 - 2 lžičky
Postup přípravy:

Rychlé a efektivní vaření mám nejraději. Dnes jsme sáhla po kuskusu, je u nás oblíbený a univerzální, co se přidaných surovin týče. Lze jej připravit jak na slano tak i na sladko. Jelikož jsem se nemohla rozhodnout, tak jsem zvolila zlatou střední cestu a vznikla sladko-slaná varianta.

Nejprve si v kastrolku zahřejeme jablečnou šťávu, vodu a skořici. Necháme chvíli povařit a stáhneme. Skořice hezky jablečnou směs provoní. V jiném kastrolku si na oříšku másla opečeme kuskus, jen tak aby se rozvoněn a zalijeme jej směsí vody, jablečné šťávy a skořice a necháme cca 10 minut odpočívat (tento postup používám jako univerzální pří přípravě kuskusu na sladko).

Mezitím si nakrájíme červenou řepu na kostičky. Oloupeme mandarinky, naloupeme na měsíčky, a pokud chceme, ještě oloupeme dužinu a nakrájíme na kousky. Rukolu omyjeme a osušíme a překrojíme nebo natrháme. Kešu ořechy nasekáme na kousky.

Pak už jen vše smícháme dohromady. Pokud nechceme mít kuskus celý obarvený od červené řepy, dáme ji až nakonec a navrch. Jinak kuskus promícháme s červenou řepou, mandarinkami, rukolou, kešu ořechy a nadrobeným smetanovým sýrem. Dle chuti osolíme. Navrch posypeme slunečnicovými semínky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno