Pažitka
Název:

Kuskus se zeleninou a fetou

vegetariánský recept


Kuskus se zeleninou a fetou


Ingredience:
Ingredience:
kuskus1 hrnek
zeleninový vývar dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
extra panenský olivový olej dle potřeby
květový nebo lesní med dle chuti
citronová šťáva + kůra dle chuti
feta sýr dle potřeby
větší mrkev2 ks
menší dýně Hokkaido1/2 ks
Postup přípravy:

Tohle je skvělé, bleskově hotové jídlo, které můžete mít klidně i do krabičky do práce, stačí ohřát a je opět vynikající. Plně vegetariánské a nabité vitamíny.

Nejprve si oloupeme mrkev a nakrájíme na tenčí kolečka, dýni neloupeme a nakrájíme ji na větší kostičky. Troubu předehřejeme na 190°C a zeleninu vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vše dobře ochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a zakapeme troškou olivového oleje. Dáme péct dozlatova, cca 20 minut.

Mezitím si nachystáme kuskus, dáme ho do misky a zalijeme horkým vývarem, aby přesahoval kuskus cca o jeden centimetr, přiklopíme a necháme dojít. Hotový kuskus smícháme s dresinkem (trocha medu, olivový olej a citronová šťáva), dochutíme solí a pepřem. Výsledná chuť kuskusu má být jemně nakyslá. Vmícháme zeleninu a trochu strouhané citronové kůry a navrch vše dochutíme feta sýrem. Jednoduché, ale vynikající.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno