Pažitka
Název:

Kuskusový tahini špenát se sezamovými semínky

vegetariánský recept


Kuskusový tahini špenát se sezamovými semínky


Ingredience:
Ingredience:
špenát (granulovaný)800 g
kuskus100 g
cibule1 ks
sádlo1 lžíce
tahini pasta1 lžíce
sezamová semínka1 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Původně jsem tento recept zveřejňovat nechtěla, protože je to opravdu ve stylu jak pejsek s kočičkou vařili dort + hromada zoufalství k tomu. Pak jsem si ale řekla, že určitě existuje někdo, kdo je ve stejné situaci a za takový recept by mohl být rád.

Kvůli nejmladšímu plůděti, kterému bude brzy 5 měsíců, jsem se pokoušela držet bezmléčnou a protikvasinkovou dietu, ale pořád to bylo takové to zkoušení. Nedávno se ekzém hodně zhoršil a já se rozhodla, že do toho půjdu tvrdě a postavím se výzvě čelem. Je to opravu velký nápor na psychiku, ale která máma by se pro sví dítě neobtěžovala, že?

Jako první si vsypeme kuskus do misky a zalijeme ho vroucí vodou z rychlovarné konvice. Přiklopíme a necháme nabobtnat.

Na sádle si zpěníme na jemno nasekanou cibulku, vsypeme špenát a povaříme. Pak sporák vypneme a přidáme lžíci tahini pasty a řádně zamícháme. Nakonec vmícháme sezamová semínka, ochutíme solí a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno