

| Ingredience: | |
| větší květák | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| kokosové mléko | 200 ml |
| kokosový olej | 1 lžíce |
| kari | 1 lžička |
| kurkuma | špetka |
| sezamová semínka | dle chuti |
| čerstvý koriandr | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
Květáková rýže je neodmyslitelnou součástí paleo jídelníčku. Zároveň Vám dobře poslouží, pokud držíte štíhlou linii. Květák totiž obsahuje jen minimum sacharidů a proto si ho bez výčitek můžete dopřát jako zdravou přílohu třeba k masu. Dá se připravit i jako květákové "rizoto" nebo v mém případě jako kari květáková rýže v indickém stylu s kokosovým mlékem. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a na rozdíl od klasické rýže nevyžaduje tak dlouhé vaření.
Syrový květák rozebereme na růžičky a vhodíme je do mixéru. Vše rozmixujeme na drobné kousky (cca velikosti rýže). Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje, přidáme nakrájenou cibulku a restujeme dozlatova. Přidáme rozmixovaný květák, kokosové mléko, kari a kurkumu. Květák mícháme tak dlouho, dokud nevsákne všechno mléko. Květáková rýže by měla mít krémovou konzistenci. Nakonec vše ochutíme solí a pepřem. Před podávání posypeme nasekaným koriandrem a sezamovými semínky.
Podrobné info: