Pažitka
Název:

Květáková kari rýže s kokosovým mlékem

vegetariánský recept


Květáková kari rýže s kokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
větší květák1 ks
cibule1 ks
kokosové mléko200 ml
kokosový olej1 lžíce
kari1 lžička
kurkuma špetka
sezamová semínka dle chuti
čerstvý koriandr dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Květáková rýže je neodmyslitelnou součástí paleo jídelníčku. Zároveň Vám dobře poslouží, pokud držíte štíhlou linii. Květák totiž obsahuje jen minimum sacharidů a proto si ho bez výčitek můžete dopřát jako zdravou přílohu třeba k masu. Dá se připravit i jako květákové "rizoto" nebo v mém případě jako kari květáková rýže v indickém stylu s kokosovým mlékem. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a na rozdíl od klasické rýže nevyžaduje tak dlouhé vaření.

Syrový květák rozebereme na růžičky a vhodíme je do mixéru. Vše rozmixujeme na drobné kousky (cca velikosti rýže). Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje, přidáme nakrájenou cibulku a restujeme dozlatova. Přidáme rozmixovaný květák, kokosové mléko, kari a kurkumu. Květák mícháme tak dlouho, dokud nevsákne všechno mléko. Květáková rýže by měla mít krémovou konzistenci. Nakonec vše ochutíme solí a pepřem. Před podávání posypeme nasekaným koriandrem a sezamovými semínky. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno